BESLAG
125 g fyn pekanneute (kyk vir pekanneutmeel by 'n bakwinkel)
345 ml (190 g) meel
knippie sout
155 g botter
95 ml strooisuiker
VULSEL
1 blik (825 g) pere, goed gedreineer
1 blikkie karamelkondensmelk
250 ml room
5 ml vanielje
2 e strooisuiker
METODE
- Meng botter en strooisuiker goed saam.
- Sif meel en fyn pekanneute by bottermengsel tot ’n deeg gevorm is.
- Bedek en plaas 30 minute in die yskas.
- Verdeel deeg in 3 gelyke dele.
- Trek 3 sirkels van 22-24 cm in deursnit op bakpapier of foelie wat gespuit is.
- Druk egalige laag deeg in elke sirkel.
- Bak 10-12 minute by 180°C tot mooi goudbruin.
- Hanteer die koeklae met behulp van ’n plat skyf. Dit sal help dat dit nie breek nie.
- Laat afkoel.
- Smeer nou ’n lagie kondensmelk op elkeen van die koeklae.
- Sny die goed gedreineerde pere in plat skyfies.
- Klits die room met die vanielje, 'n knippie sout en strooisuiker totdat dit vorm hou.
- Plaas nou een koeklaag op ’n opdienbord, pak ’n lagie pere op en smeer ’n derde van die room op.
- Plaas ’n tweede koeklaag op, herhaal pere en room.
- Plaas die derde koelaag op en bedek met laaste derde van room.
- Versier verder soos verkies.