BESTANDDELE
- Malva Pudding
- 180g strooisuiker
- 2 groot eiers
- 15 ml (1 eetlepel) appelkooskonfyt
- 70g botter, gesmelt
- 5 ml (1 teelepel) wit asyn
- 80ml (1/3 koppie) melk
- 140 g koekmeel, gesif
- 5 ml (1 teelepel) koeksoda
- ʼn knippie sout
Amarula siroop
- 150g botter
- 230g demerara suiker
- 125ml (½ koppie) vars room
- 250ml (1 koppie) Amarula
- ʼn knippie sout
Rooibos vla
- 400ml melk
- 5 ml (1 teelepel) vanieljegeursel
- 2 Rooibos-teesakkies
- 40g strooisuiker
- 4 groot eiers
- ʼn knippie sout
METODE
Vir die Malvaspons, verhit die oond tot 180°C. Smeer 'n 18cm x 18cm x 5cm pan of 'n 20cm-ronde pan.
Met behulp van elektriese klitsers, klop die 180g-strooisuiker en 2 eiers saam tot bleek en donsig vir ongeveer, 5 minute. Voeg die appelkooskonfyt by en meng dit. Voeg die 70g gesmelte botter, asyn en 80ml melk by die mengsel en roer sodat dit goed meng.
Sif die meel, koeksoda en knippie sout saam. Meng met die eiermengsel tot glad. Plaas dit in die gesmeerde pan en bak tot goudbruin.
Vir die stroop kombineer al die bestanddele saam in 'n klein kastrol. Kook, verwyder dan van hitte en sit eenkant.
Neem die malva-spons uit die oond, prut dit alles met 'n skeer en gooi die warm Amarula-stroop oor die bokant.
Vir die vla, plaas die 400 ml melk, vanielje geursel en Rooibos-teesakkies in 'n medium kastrol en kook tot kookpunt. Verwyder van die hitte en gooi die teesakke weg. Meng die 40g strooisuiker, 4 eiers en knippie sout en roer deur die warm melkmengsel. Plaas dit 'n bak oor stomende warm water (nie kokend nie) en roer dit met 'n houtlepel tot dit dikker is, sowat 7 minute. (Moenie toelaat dat die water die onderkant van die bak raak nie). Gooi dit deur 'n fyn sif en bedien saam met die warm malva pudding.